Entrem-hi | Entrem-hi reconeix el compromís social a les empreses i entitats de Junts trenquem el cercle!
12670
post-template-default,single,single-post,postid-12670,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Entrem-hi reconeix el compromís social a les empreses i entitats de Junts trenquem el cercle!

08:40 30 October a Entrem-hi, Junts trenquem el cercle!
0 Comentaris

El primer any de vida del programa Junts trenquem el cercle! ha permès millorar l’ocupabilitat de 51 persones en risc d’exclusió, de les quals 15 ja s’han inserit al món laboral.

Entrem-hi va celebrar el passat dijous 23 d’octubre un acte de reconeixement per a les més de quaranta empreses i entitats del territori que col.laboren amb el programa Junts trenquem el cercle!

L’acte va tenir lloc a l’auditori del Vinseum i va reunir als propietaris i representants de les de la xarxa Junts trenquem el cercle!. Va començar amb la projecció d’un vídeo que recull l’essència del programa, amb experiències de tècnics, entitats i empreses col.laboradores i dels propis beneficiaris del projecte. Seguidament, van tenir lloc els parlaments del director d’Entrem-hi, el Sr. Juli Silvestre, i dels representants de les institucions que han donat suport al programa des del seu inici: l’Ajuntament de Vilafranca, l’ADEG i la Fundació Pro Penedès. Tots els discursos van convergir vers la necessitat i l’encert d’un projecte tant innovador com Junts trenquem el cercle!.

També va comptar amb una conferència a càrrec del Dr.Oliver Alonso, Catedràtic d’Economia Aplicada de la UAB, que va parlar sobre l’estat de l’economia actual. En acabar, hi va haver un torn de preguntes moderat pel secretari general de l’ADEG, el Sr. Isidre Also.

Finalment, el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, el Sr.Joan Manel Montfort, i el director d’Entrem-hi, el Sr.Juli Silvestre, van fer entrega d’un diploma a les empreses i entitats col.laboradores amb el programa Junts Trenquem el Cercle, que acreditava el seu compromís social.

El projecte Junts trenquem el cercle! neix ara fa un any en un context de crisi en quèun important col·lectiu de persones ha vist com empitjoren les seves possibilitats d’inserció dins el mercat laboral i la societat. Fruit d’aquesta problemàtica es va dissenyar un programa que permet millorar les capacitats professionals de les persones, gràcies a un fons econòmic creat mitjançant petites aportacions d’origen privat que ajuden a cobrir els costos dels processos d’inserció. La valoració del primer any del projecte és molt positiva: 57 persones beneficiàries, 1520 h de formació teòrica i pràctica, 15 insercions al món laboral, més de quaranta empreses i entitats col.laborant-hi i el Premi Piñol 2013 a la millor iniciativa innovadora de lluita contra l’atur.

Per últim, cal destacar que el Grup Entrem-hi, format per Nou Verd i Nou Set, fa 20 anys que desenvolupa activitats econòmiques i projectes sociolaborals que permeten millorar la qualitat de vida de les persones en situació o risc d’exclusió social, en el marc d’un procés d’acompanyament professional i en xarxa amb altres agents socials i econòmics del territori.

Junts trenquem el cercle! from Entrem-hi on Vimeo.

El programa “Junts trenquem el cercle” millora la ocupabilitat de persones en risc d’exclusió social. El vídeo recull l’explicació del projecte i l’experiències d’entitats i empreses socials que han col·laborat en el projecte durant el primer any de vida d’aquest. “Junts trenquem el cercle”, promugut per Entrem-hi (www.entrem-hi.com), va rebre el Premi Piñol 2013 a la millor iniciativa innovadora de lluita contra l’atur.

No hi ha comentaris

Escriure un comentari