Entrem-hi | La UEP i Entrem-hi posen en contacte empreses i persones en recerca de feina
13411
post-template-default,single,single-post,postid-13411,single-format-gallery,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

La UEP i Entrem-hi posen en contacte empreses i persones en recerca de feina

11:00 24 March a Junts trenquem el cercle!, Notícies, Nou Set, Nou Verd
0 Comentaris

Es celebra a Vilafranca la segona sessió d’Speed Dating empresarial per fomentar l’ocupació

 

El passat dimecres 18 de març es va celebrar la segona sessió d’Speed Dating empresarial organitzada per Entrem-hi (Grup Cooperatiu d’entitats i empreses socials) amb l’objectiu de que persones en situació de recerca de feina i amb, o risc de, vulnerabilitat social es preparin per aconseguir un lloc de treball. La jornada, que va tenir lloc a les instal·lacions del Col·legi d’Aparelladors de Vilafranca del Penedès, va comptar amb la col·laboració de la Unió Empresarial del Penedès (UEP), que es va encarregar d’establir el contacte amb Cal Blay, Xerigots i Xocolata Simón Coll, per tal que participessin a la sessió.

L’Speed dating empresarial és una pràctica que s’utilitza per a emprenedors que disposen de tant sols uns minuts per convèncer als inversors. No obstant, Entrem-hi va portar a terme la seva pròpia versió del mètode amb l’objectiu d’entrenar a persones que es troben en recerca de feina davant d’una situació sovint temuda: l’entrevista. Hi van participar dotze persones socialment vulnerables, amb diagnòstic de salut mental i/o risc d’exclusió, que actualment estan realitzant itineraris d’inserció dins el programa de millora de l’ocupabilitat “Junts Trenquem el Cercle” del Grup Entrem-hi.

Els participants s’havien format prèviament en una sessió preparatòria, que els va servir per estructurar i entrenar el seu discurs. A més, el mateix dia van disposar de mitja hora per compartir i exposar dubtes i preguntes als tècnics que els acompanyàven i a la resta de participants. A mig matí començava la sessió d’Speed Dating i cada “candidat” va tenir la oportunitat de fer quatre entrevistes d’un minut i mig cadascuna en les que havien d’ajustar el seu discurs per tal de convèncer i causar una òptima “primera impressió” a l’empresari. En acabar, els entrevistadors (representants de les empreses participants) i els entrevistats (candidats) van poder compartir impressions, comentaris, recomanacions, dubtes. En aquest context, el Sr. Ignasi Gijón, de Xocolata Simón Coll, exposava que “cal que es posin en valor les (dis) capacitats per tal que l’empresari ho pugui valorar com quelcom positiu”.

Després de l’èxit de les dues primeres edicions, el Grup Entrem-hi es planteja poder organitzar més jornades d’Speed Dating i d’altres fòrmules semblants ja que, acccions com aquestes, permeten aglutinar l’esforç de persones en recerca de feina, moltes vegades en situació de vulnerabilitat, entitats amb finalitat social i empreses compromeses amb les persones i el territori.

No hi ha comentaris

Escriure un comentari