Entrem-hi | Renovem el projecte d’Inclusió amb l’Ajuntament de St Martí Sarroca
14942
post-template-default,single,single-post,postid-14942,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-2.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

Renovem el projecte d’Inclusió amb l’Ajuntament de St Martí Sarroca

Renovem el projecte d’Inclusió amb l’Ajuntament de St Martí Sarroca

12:38 27 December a Entrem-hi, Formació, Notícies, Nou Set, Nou Verd
0 Comentaris

El grup cooperatiu Entrem-hi, té com a objectiu la inserció de persones amb malaltia mental, discapacitat intel·lectual i/o risc d’exclusió social a la Vegueria Penedès.

Per a aconseguir-ho, desenvolupen activitats econòmiques i projectes sociolaborals que permeten millorar la seva qualitat de vida i l’ocupabilitat, en el marc d’un procés d’acompanyament professional i en xarxa amb altres agents socials del territori.

Per 4t any consecutiu, l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca aposta per aquest projecte com a eina per a la formació i inserció de persones del municipi en atur.

Una de les fórmules que el Grup Entrem-hi utilitza per a treballar la millora de l’ocupabilitat de les persones en situació de vulnerabilitat social, són els projectes d’Inclusió.  Aquests són projectes de formació, contractació i acompanyament sociolaboral innovadors que promouen la inserció laboral de persones en atur del territori on es duen a terme, mitjançant la realització de feines en benefici de la comunitat.

Aquests projectes generen llocs de treball per a persones en situació de risc d’exclusió dels municipis participants, en el marc d’una actuació integral (sociolaboral, de promoció econòmica, mediambiental…) i a més, sovint ajuden a recuperar i rehabilitar espais d’ús públic en benefici de cada municipi: neteja de façanes, recuperació d’espais naturals (rieres, zones de lleure…) rehabilitació d’edificis i habitatges socials, etc.

Des del 2015, Entrem-hi ha generat 174 llocs de treball per a persones en atur de la Vegueria, que han participat pels Projectes Inclusió, amb una mitjana d’inserció laboral posterior del 40%.

Aquest 2019, han participat  12 municipis del Penedès i el Garraf: Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Ribes, La Granada, Santa Margarida i els Monjos, Pontons, Mediona, Torrelavit, Subirats, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Gelida, sumant una participació total de 49 persones que han estat una durada mitjana de 6 mesos en aquests projectes d’inclusió.

L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca segueix apostant per aquest projecte i després de 3 anys de treball i 10 persones contractades, renova la seva participació. El passat 12 de desembre es va signar el nou projecte que generarà ocupació per a 3 persones i  en aquesta ocasió  incorpora una formació en competències transversals i de recerca de feina.

 

Podeu veure les notícies relacionades amb aquest projecte a: El Cargol i RTV Vilafranca.

 

 

No hi ha comentaris

Escriure un comentari